OVER ONS

P.E.M. Bouchier
Boven het voormalige pand van Sigarenmagazijn Homan, op de hoek van het gedempte Zuiderdiep en de Herestraat, startte P.E.M. (Petrus) Bouchier in 1916 een eigen bedrijf.
De eerste vestiging van Foto Bouchier bevond zich op de zolderetage van het pand vanwege het ruim invallende daglicht wat in die tijd nodig was om goed te kunnen fotograferen.
In 1937 was het bedrijf uit zijn jasje gegroeid en werd daarom verhuisd naar een pand aan de Oude Ebbingestraat op nummer 63.
Dit pand bestond uit een winkel, een grote studio en een groot laboratorium. Daarnaast was het ook het woonhuis van de familie.
Foto Bouchier groeide in de jaren 60 uit tot een bedrijf met vijftien man personeel, waaronder vijf fotografen. Het bedrijf maakte in die jaren vooral naam met schoolfotografie.
Na een grondige verbouwing, werd in 1973, een nieuw pand aan de Nieuwe Ebbingestraat 3 betrokken. De werkzaamheden bestonden hoofdzakelijk uit familie- en portretfotografie, schoolfoto’s en trouwreportages.
Foto Bouchier anno 1916
In 2013 kwam er een eind aan een lange periode dat een Bouchier de scepter zwaaide over de fotozaak. Na een dienstverband van 20 jaar bij Foto Bouchier heb ik, Hans Dijkstra, de zaak overgenomen.
Foto Bouchier is nog steeds gevestigd aan de Nieuwe Ebbingestraat 3.
Hoewel de ‘core business’ bestaat uit het maken van portret- en pasfoto’s, trouwreportages en de verkoop van gerelateerde artikelen is er veel veranderd.
De huidige fotografiemarkt verlangt meerwaarde en vakmanschap en dat is precies waar Foto Bouchier zich op focust.
Naast het afdrukken van digitale bestanden, kan men bij Foto Bouchier bijvoorbeeld nog steeds terecht voor het verwerken van analoog beeldmateriaal.
Ook het herstellen van oude foto’s behoort tot het vakmanschap van Foto Bouchier.
Hans Dijkstra

Copyright Foto Bouchier 2013-2024  – All rights reserved.